2015. június 26., péntek

Kétszínű epreske - Blogkóstolóra

A mostani forduló házigazdája a Szénhidrátnélkül blog, aki Okkit sorsolta páromul kóstolási célzattal, aminek nagyon örültem ugyanis Okki blogját jól ismerem és tudtam, hogy nehéz lesz a választás a sok-sok finomság közül, de biztos lesz bármelyikkel is a siker :) Végül erre a gyors sütire esett a választásom, bár elsőre néhány kelt tésztás receptet mentettem le kipróbálásra:


Hozzávalók: (30*20 tepsi)
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
- fél dl tej + 2 ek tej
- 1 dl olaj
- 2 ek keserű kakaópor
- 2 kk vaníliaaroma
- 25 dkg eper
- 1 cs sütőpor


Elkészítés:
A tojást a cukorral sóval, vaníliaaromával kifehéredésig habosra keverjük. A lisztet a sütőpotrral elkeverjük. Kimérjük a fél dl tejet, olajat és a tejfölt. Az epret megmossuk és negyedekre vágjuk.
A tojásos keverékhez felváltva adagoljuk a száraz és nedves alapanyagokat, mikor szépen egyneműveé vált ketté vesszük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a 2 ek tejet, eldolgozzuk. kakaósfehér tésztát, arra kanalazzuk és elsimítjuk a fehér masszát is és végül az eper szemeket felhelyezzük a tetjére. Kb 35-40 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük. Kihűtjük és felszeletelve tálaljuk. Igazán fincsi és egyszerű sütemény, mégis látványos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...