2015. november 18., szerda

Almás körtés crumble

Egy gyorsan összedobható desszertre vágytam a vasárnapi ebéd után, így egy crumble-ra esett a választásom, ami egy igazán kellmes őszi finomság :) Nálam most körte és alma került bele egy kevés csokoládéval dúsítva, de más gyümölcsök kombinációjával is működik ;)


Hozzávalók:
- 3 körte
- 3 alma
- 50 g étcsokoládé apróra felkockázva
- fahéj
- 2 ek keményítő
- 2 ek cukor
- fél citrom leve

Morzsához:
- 100 g hideg kockákra vágott vaj
- 100 g liszt
- 50 g cukor
- 30 g szeletelt mandula
- 1 csipet só

Elkészítés:
A gyümölcsöket megpucljuk, felkockázzuk, megszórjuk keményítővel, fahéjjal és a cukorral, majd meglocsoljuk a citromlével is. Óvatosan összeforgatjuk, hozzáadjuk a csokit is, majd egy kivajazott jénai edénybe öntjük.
A morzsa alapanyagait egy edényben kézzel összemorzsoljuk, de ne dolgozzuk el teljesen, legyen az állaga kellemesen morzsás. Ezt a keveréket öntsük a gyümölcsök tetejére. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 40 perc alatt megsütjük, ha a teteje már szép aranybarna, akkor elkészült. Melegen fogyasztjuk. Magában is tökéletes, de egy hideg gombóc vanília fagyival egyenesen isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...