2015. december 30., szerda

Borosdugó falikép

Tesómékkal nem tudtunk dűlőre jutni, hogy milyen ajándékot vegyünk nekik karácsonyra, így végül maradt egy kreatív DIY ötlet miszerint kapnak egy borosdugókból készített 3D képet, mivel szemüvegesek és rengeteg szemüvegük van, szóval csak frappánsan ;) A színátmenetesség Pé ötlete volt és tényleg sokkal mutatósabb lett így!
 
 
Amire szükség volt:
- borosdugók (vörösbor, rosé, fehérbor vegyesen) kb 160-180 db
- ragasztópisztoly
- ragsztórudak
- egy sablon, ami 2 A3-as papírra fért rá
- sok sok türelesm és idő
 
Szerncsére nagyon tetszitt nekik és ha végre túl lesznek a lakásfelújításon, akkor biztos jó helyre fog kerülni ez a kis képecske :P

2015. december 28., hétfő

Karácsonyi lazacleves

Remélem minden kedves olvasómnak nagyon Kellemes Karácsonya volt! :D

A finn lazacleves már egy ideje izgatja a fantáziámat és úgy döntöttem, hogy idén ez kerül nálunk 24-én az ünnepi asztalra. Több recept átolvasása után válogattam össze, hogy én miként fogom elkészíteni. Imádtam, Pé is szívesen fogyasztotta, de nála azért a halászlé maradt a favorit ;)


Hozzávalók: (4 adag)
- 300 g lazacfilé bőrétől megfosztva, nagyobb falatnyi kockákra vágva
- 2 szál sárgarépa felkarikázva
- 4 szem krumpli felkockázva
- 25 dkg barna csiperke felszeletelve
- só, bors
- 1 szál fehérrépa egészben
- 2 babérlevél
- 6 szem borókabogyó
- aprított kapor ízlés szerint (nálam fagyasztott volt)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej lilahagyma felaprítva
- 1 ek kókuszolaj

Elkészítés:
A hagymát a kókuszolajon üvegesre pirítjuk egy kis sóval. Erre jöhet a gomba és addig kevergetjük míg a víz amit elresztett el nem párolog, kicist essen össze. Ekkor jöhet rá a répa, a krumpli és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Hozzáadjuk a fehérrépát és a fűszereket is. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, a vizet közben pótoljuk, ha elfőtt. A lazacot a legvégén rakjuk bel és 5 percig főzzük a zöldségekkel együtt. Tálalás előtt a fehérrépát, babérlevelet és a borókabogyókat kipecázzuk és hozzáadjuk a tejszínt is. Óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a halhúst. Melegen kínáljuk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...