Sünis kanálnál futottam össze ezzel a recepttel és nemrégiben tettünk el egy adag aszalt koktélparadicsomot olívaolajban, így egyből beleszerettem az ötletbe. A végeredmény valami remek, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók: (3 adag)
- 3 alsó és 3 felső csirkecomb bőrétől megfosztva
- só, bors
- oregánó, őrölt kömény, koriandermag, cayenne bors
- 1 dl házi paradicsomlé
- 15 dkg olajban eltett fokhagymás koktélparadicsom (3-4 gerezd fokhagymával együtt)
- 2-3 ek olívaolaj (az aszaltparadicsomokról)
- 1,5 dl főzőtejszín
- petrezselyemzöld
- 2 kissebb fej lilahagyma
- 300 g teljeskiőrlésű tészta
- só
- víz
Elkészítés:
A combokat befűszerezzük ízlés szerint és fél órára állni hagyjuk. Az olívaolajon a felkockázott lilahagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és ráhelyezzük a csirkecombokat. Mikor kaptak egy kis színt ráöntjük a paradicsomlét és rászórjuk a felaprított aszalt paradicsomokat is. Kevés vizet öntünk mellé és fedő alatt megpároljuk. Mikor már átfőttek hozzáadjuk a főzőtejszínt, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
A tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és ezzel kínáljuk a szaftos husikat.
Kellemesen édeskés ízt kap a koktélpariktól, nyami :)